Recenzii

Altfel despre simboluri

Wednesday, July 31, 2013
By Tudor
Altfel despre simboluri

Schwaller de Lubicz, Symbol and the Symbolic. Ancient Egypt Science and the Evolution of Consciousness, Inner Traditions International Citesc în vara asta o altă carte mică şi profundă (cum şi Study of Numbers a fost), aşa cum numai Schwaller de Lubicz putea să scrie. Spune, de altfel, prefaţatorul: “Scrierile lui de Lubicz sunt ca... »

Impresii de aiurea, de Phillipe Starck

Wednesday, June 26, 2013
By Tudor
Impresii de aiurea, de Phillipe Starck

Se spune că ar fi cel mai mare designer în viaţă. Nu contest, vă puteţi convinge singuri pe www.starck.com (vedeţi că există undeva o cronologie a lucrărilor începând din 1967). Am văzut lucruri mai frumos-practice create de alţi designeri, dar asta chiar nu este important. Pentru că pe mine m-a impresionat omul Phillipe Starck,... »

Pactul cu editorul, sau Jocul îngerului, de Carlos Ruiz Zafon

Friday, June 14, 2013
By Tudor
Pactul cu editorul, sau Jocul îngerului, de Carlos Ruiz Zafon

Pentru cei care nu ştiu: pactul cu editorul, sau, şi mai lugubru, să-ţi vinzi inima editorului, nu este, de fapt, o situaţie excepţională, ci, mai degrabă, o regulă. S-ar putea spune o regulă a debutului, dar nu numai. Jocul îngerului, de Carlos Ruiz Zafon, un roman care ar merita să fie rescris de un... »

Cât de puternică este credința ta?

Thursday, April 25, 2013
By Tudor
Cât de puternică este credința ta?

Breaking the Spell, cartea manifest a ateismului contemporan scrisă de filozoful Daniel C. Dennett poate fi utilizată de oricine pentru verificarea credinței sale. Adresată publicului american, deci nu foarte sofisticată, are totuși nivelul intelectual necesar pentru a stârni dialogul. Și pentru ca dialogul interior al cititorului cu autorul să fie și mai consistent, e... »

Ce ar face Google? de Jeff Jarvis

Sunday, February 17, 2013
By Tudor
Ce ar face Google? de Jeff Jarvis

Pentru toți cei care au măcar un blog, dacă nu și cine știe ce website sau magazin online, dar și pentru toți cei care sunt interesați de direcția în care se îndreaptă comunicarea și comerțul, dacă nu și politica și alte domenii, cartea merită citită cu mare atenție. Ideea principală, de aplicat și în... »

Musashi

Thursday, February 11, 2010
By Tudor
Musashi

Musashi, de Eiji Yoshikawa – Editura Polirom Bănuiam că fără farmecul exploratorului/aventurierului european care cucereste pas cu pas conservatoarea societate niponă, înghitind pastile amare de civilizatie “ero(t)ică si superioară”, scris de un japonez pentru japonezi, Musashi este un roman istoric si patriotic care nu are multe de spus cititorului european, cu exceptia celor cuceriti... »

Cu durere si dragoste pentru omul contemporan – Editura Evanghelismos

Sunday, November 30, 2008
By Tudor
Cu durere si dragoste pentru omul contemporan – Editura Evanghelismos

Nu participam la liturghie, nu tinem post, nu ne spovedim si nu ne împartasim. Apelam la Biserica doar când o cere traditia, la botez, la nunta, la înmormântare, iar problema cheltuielilor este mai importanta decât semnificatia ritualului la care luam parte. Si atunci, de ce sa citim cele patru volume ale Cuviosului Paisie Aghioritul,... »

Consulul onorific, Graham Greene

Saturday, February 11, 2006
By Tudor
Consulul onorific, Graham Greene

Consulul onorific, Graham Greene – Editura Polirom Doctorul rătăcit în colonii, captiv pe viată în colonii sau în tări exotice, cu institutii si un ritm de viată aflat pe muchia de cutit a promiscuitătii, este un personaj asupra căruia s-au oprit de multe ori scriitorii britanici. Si este usor de explicat atractivitatea acestui personaj... »

Sfârșitul unei iubiri, Graham Greene

Friday, February 11, 2005
By Tudor
Sfârșitul unei iubiri, Graham Greene

Sfârsitul unei iubiri, Graham Greene – Editura Polirom Sexul, dublat de o incitantă amoralitate si de un exotism credibil, a fost mereu prezent în universul lui Graham Greene, de aceea un roman dedicat adulterului nu este un soc pentru cititorii familiarizati cu opera lui. Un soc, unul neplăcut, este superficialitatea acestui roman care nu... »

Cursuri de literatură, Vladimir Nabokov

Wednesday, February 11, 2004
By Tudor
Cursuri de literatură, Vladimir Nabokov

Cursuri de literatura, Vladimir Nabokov – Editura Thalia Fie el oricât de talentat, un tânăr scriitor caută modele, numai bune de dărâmat, acumulează prin lecturi, mai mult sau mai putin coerente, bagajul de spaime care vor alimenta teama de a relua un subiect deja scris, dar si “cursuri” din care să învete secretele maestrilor.... »

Litera.ro