Interviuri

Întâmplări fericite, interviu cu Don Beckett

Thursday, February 11, 2010
By Tudor
Întâmplări fericite, interviu cu Don Beckett

Î: Când te-ai gândit să devii scriitor? A fost cineva care te-a îndemnat? R: Întotdeauna am simţit nevoia să scriu. Îmi amintesc că mereu am avut probleme la şcoală pentru că scriam prea bine. Profesorii mă acuzau că am plagiat, sau că altcineva îmi făcuse temele! Pe atunci, mama mea m-a încurajat mult în... »

Șamanul, stăpânul haosului

Tuesday, December 2, 2008
By Tudor
Șamanul, stăpânul haosului

Interviu cu Jeremy Narby, autorul cărtii “Sarpele cosmic, ADN-ul si originile cunoasterii” Ati putea să faceti un rezumat al cărtii dumneavoastră: “Sarpele cosmic, ADN-ul si originile cunoasterii”? Studiile indică faptul că samanii accesează o inteligentă, despre care spun că apartine naturii, si care le oferă informatii cu uimitoare corespondente în biologia moleculară. Este interesantă... »

Gândirea stocastica, interviu cu Roberto Quaglia

Monday, December 1, 2008
By Tudor
Gândirea stocastica, interviu cu Roberto Quaglia

Pentru iubitorii genului science-fiction, Roberto Quaglia este un autor cunoscut, nu numai prin cartile sale, ci si ca o prezenta activa la conventiile nationale si internationale. Interventiile lui, facute cu aceste ocazii, depasesc nivelul curent al discutiilor speculative, sunt o filozofie marcata de un spatiu ludic inedit. Filozofia “coborâta în strada” ataca însa, de... »

Cartile mele vor calatori, spune Erwan Chuberre

Friday, February 11, 2005
By Tudor
Cartile mele vor calatori, spune Erwan Chuberre

Interesat mai mult să dea nastere unor personaje decât să le interpreteze pe scenă, tânărul actor Erwan Chuberre s-a aruncat într-o extraordinară aventură artistică. Cu două romane publicate în 2004 si unul programat să apară în 2005 dovedeste că, deocamdată, nu este speriat de pagina albă de hârtie si că are resurse pentru a... »

Litera.ro