Cât de puternică este credința ta?

Thursday, April 25, 2013
By Tudor

Breaking the spell Breaking the Spell, cartea manifest a ateismului contemporan scrisă de filozoful Daniel C. Dennett poate fi utilizată de oricine pentru verificarea credinței sale.
Adresată publicului american, deci nu foarte sofisticată, are totuși nivelul intelectual necesar pentru a stârni dialogul. Și pentru ca dialogul interior al cititorului cu autorul să fie și mai consistent, e bine ca înainte de lectură să vizionați câteva filme cu Dennett (Dennett la TED) pentru a avea confirmarea că este un om mai mult decât inteligent, mai mult decât educat, că este un adevărat filozof, unul care știe să pună întrebări, care știe să aducă în dezbatere subiecte pe care alții le evită.
Nefiind biolog, paleontolog sau fizician, nu cu argumente ale științei exacte vă veți confrunta credința, ci cu argumente ale filozofului care descrie religia ca pe un fenomen natural ajuns astăzi la un anumit moment al evoluției sale.
Aceste argumente pot fi răsturnate cu credință, aceste argumente trebuie să le răsturnați în mintea și sufletul vostru pentru a ridica nivelul vostru spiritual pe un nou palier, absolut necesar astăzi. Altfel orice ateu va scrie în fugă o funcție pe tablă și copiii voștri, cărora nu le veți putea argumenta opțiunea voastră, vor fugi de religie, de credință într-un moment de mare încercare…

Comments are closed.

Litera.ro